Tips

Het steunen van goede doelen in combinatie met een loterij

Goede doelen loterijen zijn drie grote loterijen die een bijdrage willen leveren aan een betere en leefbare wereld. Deze loterijen zijn de op één-na-grootste goede doelen organisatie ter wereld. Maar waarom zijn er loterijen om goede doelen te steunen? In dit artikel leggen wij je uit waarom iedereen er massaal aan mee doet. 

Doneren zorgt voor een geluksgevoel

Iedereen weet hoe hij zich voelt als je iets krijgt van iemand. Je voelt je dan vaak gewaardeerd en speciaal. En omgekeerd werkt dit net zo. Door iemand iets te geven, geef je iemand datzelfde gevoel. Jij hebt iets wat je kunt delen met een ander en dat geeft je een goed gevoel over jezelf. Datzelfde geldt voor iets doneren, doneren zorgt ervoor dat jij je goed voelt over jezelf. Door een goed doel te steunen, krijgen we het gevoel dat we iets bijdragen. We willen graag dat het goed gaat in de wereld, en de wereld wordt een tikkeltje mooier door een goed doel te steunen.

Goede doelen loterijen

Loterijen bestaan echt al enorm lang. Het eerste goed doel in Nederland was voor de armen. Rijke mensen konden prijzen winnen en voelden zich ook nog goed daardoor. Op deze manier konden ze de armen helpen. Langzamerhand kwamen er steeds meer loterijen die zich gingen focussen op het steunen van goede doelen. En nu hebben we genoeg keuzes in loterijen die goede doelen steunen.  

Nederlandse goede doelen loterijen

In Nederland zijn er drie loterijen die allemaal werken op een andere manier en voor een ander doel. De Postcode Loterij zet zich sinds 1989 al in voor goededoelenorganisaties op het gebied van mens en natuur, in binnen- en buitenland. De Vriendenloterij haalt geld op voor maatschappelijke initiatieven op het gebied van gezondheid en welzijn. En als laatst heb je de BankGiro Loterij, deze steunt culturele organisaties die zich inzetten voor het behoud van erfgoed. 

De Nederlandse goede doelen loterijen zijn wettelijk verplicht om minimaal 40 procent van de inkomsten van de lotverkoop af te dragen aan de goede doelen. Voorheen werden loterijen verplicht om de helft af te staan, maar om competitief te blijven in het veranderende loterijstelsel is dit verlaagd. 

Goede doelen steunen

Door goede doelen te combineren met een loterij zorgen de loterijen ervoor dat je eerder voor hen spel kiest. Mensen willen van nature helpen. Daarbij komt ook kijken dat we het leuk en spannend vinden om een risico te nemen. Door het combineren van een goed doel en een loterij heb je een winnende formule. Geen wonder dat er steeds meer loterijen bij komen die werken met goede doelen. Maar wist je dat het steunen van een goed doel door middel van een loterij jou veel meer geld kost? Doordat er maar 40 procent van de verkoop naar goede doelen gaat, steekt de loterij meer dan de helft in haar eigen zak. Wil jij graag dat jouw geld op de juiste plek terecht komt? Dan kun je beter rechtstreeks doneren. Zeg dus jouw loterijen snel op! Voor hulp bij het opzeggen van de Vriendenloterij ben je bij opzegservice Xpendy aan het juiste adres. Zij zijn een hedendaagse opzegservice die voor jou een aangetekende opzegbrief versturen. Dus zeg jouw loterij op en doneer rechtstreeks!

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire artikelen