Tips

Het gebruik van Klarna; wat wil je nog meer?

Wij leven in een digitale wereld en daarin hebben fysieke winkels ook plaats moeten maken voor online shoppers. Een bestelling plaatsen via het internet kent tegenwoordig veel voordelen en gemakken, maar gaat ook gepaard met een aantal nadelen. Eén van de grootste gemakken van online bestellen; het gebruik van Klarna. Veel online winkels bieden tegenwoordig de mogelijkheid om via Klarna te betalen, een service om jouw bestelling achteraf (vaak binnen 30 dagen) af te rekenen. Online shoppen wordt hierdoor nóg gemakkelijker; je kan immers iets bestellen waar je nog niet voor hoeft te betalen. Lees snel met ons mee waarom Klarna zowel handig als onhandig kan zijn! 

Klarna’s check

Het gebruik van Klarna is over het algemeen erg handig; stel je voor dat je snel een nieuw jurkje voor een diner nodig hebt maar dat jouw loon pas een dag later komt… Aan de andere kant is het goed voor te stellen dat je door het gebruik van Klarna al snel producten gaat bestellen waar je het geld eigenlijk gewoonweg niet voor hebt, met schulden als gevolg… Gelukkig doet Klarna een goede check om te kijken of je problemen met krediet hebt en of je wel aan achteraf betalen kan voldoen. 

Download de app van Klarna

Een goede manier om een overzicht te houden van de uitgaven die jij via Klarna hebt gedaan, is om dit bij te houden in de app van de achteraf betaal-aanbieder. Via de app kom je gemakkelijk bij een overzicht van alle verschillende betalingen bij verschillende winkels. Ook kan je in dit overzicht erg snel zien hoeveel dagen je nog hebt voor een bepaalde betaling! 

Retourkosten!

Niet per se een nadeel, maar wel goed om te onthouden! Als jij jouw Klarna betaling pas wil betalen nadat je hebt gecheckt of je het bestelde product wil houden of retourneren, en je er uiteindelijk voor kiest om het product te retourneren waardoor je Klarna dus niet meer hoeft te betalen; vergeet dan niet dat er waarschijnlijk nog wel een rekening van verzendkosten open staat! Als je dit niet betaald, krijg je al snel aanmaningskosten via Klarna! Houd hier dus rekening mee! 

Andere betaalmogelijkheden

Zoals gezegd, leven we momenteel in een digitale wereld waar digitale mogelijkheden eindeloos zijn. Zo is op dit moment dus heus niet alleen Klarna een grote speler op de markt van betaalmogelijkheden. Je kan tegenwoordig bijvoorbeeld steeds makkelijker een creditcard aanvragen en hiermee betaald of standaard met een Paypal account betalen. Ontzettend veel verschillende soorten om te betalen en al die soorten gaan hand in hand met verschillende voor- en nadelen. Wij adviseren om je goed in te lezen over een bepaalde betaalmogelijkheid voor dat je er ‘’mee in zee gaat’’ (zoals bijvoorbeeld op ICS Cards).

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire artikelen