Tips

Goedkope vakantiebestemmingen in de zomer

Dit jaar wil je er even tussenuit, lekker op vakantie met een vriend(in), partner of je familie. Maar deze zomervakantie wil je liever niet te veel geld uitgeven. Dit betekent dat de focus ligt op een budget vakantie. Vaak begint het besparen van geld door een last minute te boeken. Wat betekent dat ook jij gewoon kan genieten van een tropische vakantiebestemming met parelwitte stranden. Dit is één van de vele manieren om voordelig op vakantie te gaan. Lees snel verder waar jij deze zomer goedkoop op vakantie kan gaan.

Jouw budget

Iedereen wil het liefste zo min mogelijk geld uitgeven voor een vakantie. Goedkoop op vakantie zodat je geld overhoudt voor andere dingen. Maar hoe zorg je ervoor dat je geen fortuin hoeft uit te geven? Het antwoord is een budget vakantie. En dat kan op bijna elke bestemming: zowel binnen- als buitenland. Vaak denken mensen dat het goedkoper is om met de auto op vakantie te gaan in Nederland, maar dat hoeft dus lang niet altijd zo te zijn. Vandaag de dag kunnen we naar een luxe resort op een mooi eiland voor een prikkie. Voor een klein budget kan je al een leuke reis maken: binnen of buiten Europa.

Vroeg boeken?

Vroeg in het jaar een vakantie boeken zorgt voor langere voorpret. Doordat alles al vast staat, heb je minder stress. Vroeg in het seizoen heb je de keuze uit het meeste aanbod. Als je vroeg boekt, kan je profiteren van vroegboekkorting. Houd er wel rekening mee dat je dan ruim van tevoren moet boeken om van deze speciale korting gebruik te maken. Echter kan een last minute je nóg meer geld besparen. Het boeken van een last minute is ideaal als je voor een low budget vakantie wilt gaan. Kies voor een all inclusive hotel of resort, zodat je geheel tot rust komt. Je hoeft niet te betalen voor eten en drinken, waardoor je op de vakantiebestemming geen extra kosten maakt. Maar geen zorgen, het is ook mogelijk om voordelig een verre reis te maken.

Goedkoop met de auto

Met de auto op vakantie gaan, kan goedkoop zijn. Het is wel belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Denk bijvoorbeeld aan de tolwegen in Frankrijk, Spanje en Italië. Sommige landen hebben milieuzones, zoals Duitsland, België en Zweden. Om door een milieuzone te rijden heb je een milieusticker nodig. Ga je met de auto op vakantie en wil je kamperen óf vertoeven in een huisje op een mooie plek? Dan kan je het beste zo vroeg mogelijk boeken. Op deze manier voorkom je dat accommodaties vol zitten. Het reizen met je auto is meestal niet alleen goedkoper, het geeft ook veel vrijheid.

Nederland

Voor wie op zoek is naar een betaalbare vakantie, is een vakantie in eigen land een uitstekende optie. Voordelen hiervan zijn onder andere de korte reisduur, de goede prijs-kwaliteitverhouding en de beperkte kosten. Ook in Nederland geldt: hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper het is. Nu het in ons eigen land steeds warmer wordt, hoef je voor de zon niet meer naar het buitenland. Zorg dat je in de auto voldoende bagageruimte hebt, zodat je alle bagage, zoals tassen en koffers, mee kan nemen. Ga je met je gezin op vakantie? Dan is het leuk om te kiezen voor tassen met opdruk of koop rugzakken bedrukt met logo of naam van de gezinsleden.

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire artikelen