Tips

Geld besparen met een refurbished iPhone

Geld besparen bij het kopen van een iPhone? Ja, het kan. Wanneer je refurbished koopt dan. Want gloednieuwe iPhones zijn ongelofelijk duur. Voor een nieuwe iPhone betaal je al bijna 1000 euro. Van dat geld kan je natuurlijk ook op vakantie. Gelukkig bedachten een aantal slimme ondernemers járen geleden het concept ‘refurbished iphone’. Met een refurbished iPhone bespaar je tot wel 60% op de nieuwprijs. Wat refurbished precies inhoudt en hoe je er geld op kan besparen, lees je hier!

Oké, wat is refurbished?

Refurbished. Ja, het klinkt Engels. En dat is het ook. Het betekent ‘gereviseerd’. Gereviseerde iPhones zijn gebruikte iPhones die een tweede leven krijgen. In sommige gevallen zelfs een derde leven. De toestellen worden ingekocht en een heel team van ervaren techniekers gaan samen met professionele software aan de slag om het toestel van top tot teen op te knappen. Onderdelen, zoals de batterij, worden vervangen indien nodig. Daarnaast worden de toestellen schoongemaakt. Op technisch vlak zijn alle toestellen naar technische nieuwstaat teruggebracht. Echter op esthetisch vlak is het anders. Krassen en deuken zijn vaak lastiger weg te poetsen. Daarom bieden de meeste refurbished partijen hun producten aan in drie uiterlijke gradaties: ‘zo goed als nieuw’, ‘licht gebruikt’ en ‘zichtbaar gebruikt’.

Welke refurbished iPhones zijn interessant?

Op dit moment zijn er een aantal iPhones die een ideale prijs-kwaliteitverhouding hebben. Dit zijn de iPhone SE 2020 refurbished en de iPhone X refurbished. Deze twee toestellen hebben ieder hun unieke kenmerken. Zo is de iPhone SE 2020 een compacte iPhone met een lcd-scherm van 4,7 inch. Daarnaast beschikt deze iPhone over Touch ID, waardoor je het toestel gemakkelijk met je vingerafdruk ontgrendelt. Wil je iets meer premium? Dan is de iPhone X een zeer interessante keuze. Dit toestel heeft een premium behuizing, bestaande uit een OLED-beeldscherm en een roestvrijstalen rand. En nog even over dat OLED-scherm: de kleuren spatten van je scherm af! Hoewel de iPhone X meer premium specificaties heeft, heeft de iPhone SE 2020 een nieuwere en snellere chip.

Waar moet ik nog meer op letten?

Op dit moment zijn er vele partijen die refurbished iPhones aanbieden. Er is dus voor jou als consument genoeg keuze. Toch moet je goed opletten. Er zijn namelijk altijd die claimen de beste refurbished partij te zijn, maar vervolgens kwalitatief uitermate teleurstellende refurbished iPhones leveren. Gelukkig is hier een oplossing voor bedacht. Een aantal partijen hebben samen met de TUV (Techniek Nederland) een matrix opgesteld waar een refurbished iPhone aan moet voldoen. De hoge standaarden zijn vastgesteld en getoetst. Hiermee is het keurmerk Refurbished uitgeroepen. Je kan er dus vanuit gaan dat partijen die over dit keurmerk beschikken, daadwerkelijk kwalitatief sterke refurbished iPhones leveren.

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire artikelen