Tips

Bespaartips voor een dagje uit

Entreetickets, benzine, parkeergeld wat te eten en drinken, een souvenir: de kosten voor een gezinsuitje stapelen zich al snel op. Het is geen geheim dat het gezinsleven duur kan zijn. Als alle rekeningen betaald zijn blijft er vaak niet veel over voor een luxe familie uitje. Daarom is het belangrijk om manieren te vinden om kosten besparen tijdens je uitjes. Ook een dagje uit met je vrienden kan aardig wat van je portemonnee vergen. Je zegt van tevoren dat je niet te veel uit gaat geven, maar aan het einde van de dag lijkt het alsof je bankrekening geplunderd is. Wil jij een dagje uit zonder de volle prijs te betalen? Lees dan snel verder, want wij hebben de beste bespaartips voor jou op een rijtje gezet.

Profiteer van groepskorting

Ben je van plan om binnenkort naar een voetbalwedstrijd te gaan, vraag dan zeker zo veel mogelijk vrienden mee. Door samen te gaan ontvangen jullie korting op de entreetickets en jullie kunnen carpoolen om kosten op benzine te besparen. Daarbij is het veel gezellig in een grote groep. Jullie kunnen zelfs tegelijkertijd live wedden via online bookkeepers als bet777. Er zijn overigens veel meer locaties die korting bieden voor groepen van tien of meer mensen. Ook museums, pretparken en dierentuinen bieden een groepskorting. Dus verzamel al je vrienden en boek de tickets voor het dagje uit samen.

Boek op tijd

Een goede manier om kosten laag te houden is ervoor zorgen dat je ruim van tevoren boekt. Vroegboekers krijgen in veel gevallen een betere deal. Daarbij heb je meer opties om uit te kiezen. Vroegtijdig boeken geldt niet alleen voor vakanties, maar ook voor een dagje naar een pretpark of voorstelling. Houd er ook rekening mee dat bepaalde datums zoals feestdagen en schoolvakanties duurder zullen zijn. Probeer feest- en vrije dagen daarom altijd te vermijden en ga het liefst doordeweeks.

Neem je eigen eten en drinken mee

Grote kans dat jouw ouders vroeger altijd pakjes drinken en belegde broodjes van huis meenemen. Wij zijn hier om je te vertellen dat ze groot gelijk hadden. Een hoop extra kosten tijdens een dagje uit zitten hem namelijk in het kopen van eten en drinken. Een hoop locaties verdienen namelijk een mooie marge op eten en drinken. Bioscopen, pretparken en dierentuinen weten precies waar hun bezoekers zin in hebben en stemmen hun menu op af. Je zult zien dat het een stuk voordeliger is om je eigen lunch, snacks en drinken mee te nemen.

Ga op zoek naar korting

Waarom zou je meer betalen dan nodig is? Bezienswaardigheden en dagjes uit organiseren regelmatig speciale spaaracties. Deze spaaracties verlopen regelmatig via de supermarkt, maar je kunt ook ledenkorting krijgen via bepaalde bedrijven. Ben jij bijvoorbeeld lid van de ANWB of de Postcode Loterij? Dan is er grote kans dat je korting krijgt of een kortingsbon kan inwisselen voor een uitje. Vergeet ook niet dat een hoop bedrijven speciale kortingen geven op je verjaardag. Daarbij kan het zeker lonen om online eens rond te kijken en prijzen te vergelijken. Het zou zomaar kunnen dat een bepaalde site betere prijzen biedt. Verder zijn er diverse sites met veilingen waar je kunt bieden op dagjes uit voor hele lage prijzen.

Koop je tickets van tevoren online

Wist je dat tickets online kopen vaak goedkoper is dan aan de balie? Neem voordat je een dagje uit gaat een kijkje op de website. Het kan je zo al een paar euro schelen en alles is mooi meegenomen. Daar komt bij dat je niet in de rij hoeft te staan. Hierdoor ben je eerder binnen en kun je nog langer van het uitje genieten.

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire artikelen